Πρόσθετες λεπτομέρειες: | | 21.30: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ.
23.00: ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Συμμετέχει η Σαβίνα Γιαννάτου και η Κύπρια Χριστίνα Πιερή.
Ο Γιώργος Μαγκλάρας παρουσιάζει αποσπάσματα από τις δισκογραφικές του δουλειές «Trough Memories», «Ammos» και «Πνοές». Αμέσως μετά την σκυτάλη θα πάει ο Ανδρέας Γεωργίου για να παρουσιάσει τις δύο δισκογραφικές του δουλειές καθώς και νέες μουσικές που θα γίνουν δίσκος το 2005. Μαζί του η Σαββίνα Γιαννάτου και η κύπρια Χριστίνα Πιερή σε συγκινητικά κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια.
Ο Γιώργος Μαγκλάρας γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1953, από μουσική οικογένεια (ο πατέρας του ήταν και αυτός βιολιστής). Φοίτησε στο Ωδείο Αθηνών. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και έπαιξε πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, συμμετέχοντας είτε στη δισκογραφία τους είτε στις συναυλίες τους. Το 1994 αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1995 πήρε μέρος στο Α΄ Διαβαλκανικό Φεστιβάλ που έγινε στη Θεσσαλονίκη παίζοντας με το σαξοφωνίστα Nicolas Simion, τον πιανίστα Milos Petrovic, το ντράμερ και κρουστό Okay Temiz, τον κλαρινετίστα Φλώρο Φλωρίδη, κ.α. Κατά την περίοδο 1994 - 1996 συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που έγιναν υπό την αιγίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Ο Ανδρέας Γεωργίου, συνθέτης και κιθαρίστας, γεννήθηκε ατη Φαμαγκούστα της Κύπρου. 'Aρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία δέκα χρονών, σπουδάζοντας κλασική κιθάρα και συνέχισε σπουδάζοντας κλασσικό πιάνο, κλασική και σύγχρονη αρμονία, φούγκα και σύνθεση με το συνθέτη Δημήτρη Δραγκατάκη. Ακόμη πήρε μαθήματα βυζαντινής μουσικής στο Εθνικό μουσικό σχολείο του Σίμωνα Καρρά με δάσκαλο το Γιώργο Ρεμούνδο. Η μουσική του έρευνα επεκτείνεται σε διαφορετικά εθνομουσικολογικά ιδιώματα, όπως των αφρικανικών και των κλασσικών ινδικών περιοχών, αλλά και σε διάφορα παραδοσιακά όργανα όπως το sitar, το shahnay, η tambura, το αφρικανικό sanza, η κρητική μαντουρα, το πικιαυλι της Κύπρου και τα μικρά κρουστά. Το ενδιαφέρον του Γεωργίου στην πολυρυθμική προσέγγιση της κιθάρας, τον οδηγεί στο σχεδιασμό πρωτότυπων μοντέλων πολύχορδων ακουστικών κιθάρων με 13, 14, 15 και 16 χορδές, σχεδιασμό που υλοποιεί ο Λεωνίδας Βραχάτης. Επιπλέον, η μελέτη του πάνω στις μη συγκερασμένες κλίμακες, τον οδηγεί στο σχεδιασμό μιας ηλεκτρικής κιθάρας, που υπό την επίδραση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων μπορεί να παράγει αιθέρια ποιότητα ήχου.Ο Γεωργίου έχει συνθέσει μουσική για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο και ήταν μέλος σε τζαζ και έθνικ γκρουπ όπως οι "Sansa Quartet", "East-West Wind", "Szabo Sandor Duo" , "Hermae", "Embryo", "Aeora ", "Trio Kutsukuta" και "Trias". Μεταξύ των πιο πρόσφατων συνεργατών του υπήρξαν κάποιοι από τους δημιουργικότερους παγκοσμίως μουσικούς όπως ο μπασίστας Eberhard Weber, ο περκασιονίστας Airto Moreira, ο κρουστός Reto Weber, ο πιανίστας Rainer Bruninghaus και η Σαβίνα Γιαννάτου. Ο Γεωργίου διδάσκει τζαζ αυτοσχεδιασμό και αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας από το 1989.
Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ 210.7560102 |