Ο Χάρης Αρώνης, νέα παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, είναι στην πράξη τραγουδοποιός, καθώς υπογράφει και ως συνθέτης και ως στιχουργός τα τραγούδια που ερμηνεύει με την ιδιαίτερη κι αισθαντική του φωνή. Το πρώτο του CD-album με τίτλο «Της αγάπης μανιφέστο» περιέχει 14 tracks (13 νέα τραγούδια, όλα σε δικούς του στίχους και μουσική + 1 radio-mix του πρώτου τραγουδιού, του «Αχ έρωτα»). Στην έκδοση περιέχεται 16σέλιδο ένθετο booklet με τους στίχους, κείμενα και φωτογραφίες. Κυκλοφορεί από την RPN-Music.
Ζει από τότε που γεννήθηκε στο Αιγάλεω, το «City» του αλησμόνητου Γιώργου Ζαμπέτα, ο οποίος ως στενός οικογενειακός φίλος έπαιξε άθελά του σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής ιδιοσυγκρασίας, παιδείας κι ευρύτητας ακουσμάτων του. Σε μια εποχή που ο Χάρης Αρώνης - ακόμη έφηβος - ενδιαφερόταν μόνο για την ξένη μουσική κι "έλιωνε" τους δίσκους των Pink Floyd, η πληθωρική παρουσία του «Δασκάλου» έδωσε τα ερεθίσματα, χτύπησε τις κατάλληλες χορδές και σιγά-σιγά γκρέμισε τα τείχη, ώστε ο Χάρης να γνωρίσει καλύτερα και να αγαπήσει βαθιά το καλό ελληνικό τραγούδι. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή του Πειραιά, σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι αφού έκανε αξιόλογη καριέρα τόσο ως μελετητής, αλλά και ως δάσκαλος (στο εκπαιδευτικό κέντρο που ίδρυσε και ακόμη διευθύνει), έφτασε πια η στιγμή που αποφάσισε να ρίξει το βάρος του στη μεγαλύτερη αγάπη του, τη Μουσική και στη μεγάλη του συλλογή από τραγούδια, που για αρκετά χρόνια περίμεναν υπομονετικά στο συρτάρι την ώρα που θα βγουν στο φως...
Είναι η πρώτη φορά λοιπόν, με το CD-album «Της αγάπης μανιφέστο», που ο Χάρης Αρώνης κυκλοφορεί προσωπική δουλειά του, αν εξαιρεθούν τα τραγούδια «Ο λύκος της ψυχής μου», το οποίο είχαν συμπεριλάβει οι Magic de Spell στο άλμπουμ «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν» και το «Πού γυρνάς», το οποίο υπάρχει στο προσωπικό άλμπουμ «Σπασμένα ρολόγια» του (ex-Magic) Νίκου Μαϊντά. Στις 6 Ιουνίου 2008, σε ένα κατάμεστο ΓΥΑΛΙΝΟ Μουσικό Θέατρο, ο Χάρης Αρώνης και η μπάντα του οι ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ, παρουσίασαν τα τραγούδια του δίσκου και πλήθος άλλων διασκευών, σε μια εξαιρετική τρίωρη μουσική παράσταση, στην οποία συμμετείχε κι ο μεγάλος Έλληνας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης (ο οποίος έπαιξε και στο δίσκο).
Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Χάρη Αρώνη είναι ότι χειρίζεται με ευελιξία όχι μόνο διαφορετικά θέματα και συναισθήματα, αλλά και διαφορετικές μεταξύ τους μουσικές φόρμες και είδη. Έτσι πετυχαίνει κάτι δύσκολο: από τη μία να υπάρχει το προσωπικό ύφος που αναγνωρίζεται εύκολα και δεν συγχέεται, κι από την άλλη, τα τραγούδια του να μη μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Η σκηνική του παρουσία, το τραγούδισμα του, αλλά και οι ίδιοι οι στίχοι και οι μουσικές του, παντρεύουν κάποια ίσως αντίθετα χαρακτηριστικά: λυρισμό και δυναμισμό, στοχασμό και αμεσότητα, μύθο και οικειότητα, ονειροπόληση και ζωντάνια, ατμοσφαιρικότητα και κέφι. Οι συνδυασμοί αυτοί σφραγίζουν το μουσικό του στίγμα, το οποίο, ενώ έχει ρίζες και πατά με σεβασμό σε παλιότερες αξίες (φέροντας κάποιες στιγμές κάτι ανεπαίσθητο από το μαγικό άρωμα ακουσμάτων άλλων εποχών), ταυτόχρονα έχει σύγχρονη ματιά, φέρνει νέα χρώματα, φρέσκο ήχο και μια εναλλακτική αισθητική.
Το πρώτο του CD-album με τίτλο «Της αγάπης μανιφέστο» περιέχει 14 tracks (13 νέα τραγούδια, όλα σε δικούς του στίχους και μουσική + 1 radio-mix του πρώτου τραγουδιού, του «Αχ έρωτα»). Στην έκδοση περιέχεται 16σέλιδο ένθετο booklet με τους στίχους, κείμενα και φωτογραφίες.