Την ευτυχία μας μετρά ένα λογισμικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναλύει τη συμπεριφορά των χρηστών με βάση τι γράφουν στο ίντερνετ και ποιες σελίδες επισκέπτονται.
Το πρόγραμμα ανέπτυξαν δύο τεχνικοί από τις ΗΠΑ και δραστηριοποιείται κυρίως σε διαδικτυακούς τόπους όπως το wefeelfine.org που καταγράφουν φράσεις από blog σε όλο τον κόσμο που ξεκινούν με τη φράση «Ι feel...» («αισθάνομαι...»).
Κάθε λέξη έχει μια δική της βαθμολογία και ανάλογα με τις λέξεις που χρησιμοποιεί κάθε χρήστης συγκεντρώνει και την τελική βαθμολογία που δείχνει την κατάστασή του. Για παράδειγμα η λέξη «παράδεισος» βαθμολογείται με 8,72, ενώ η λέξη «αυτοκτονία» με 1,25.
Το πρόγραμμα λειτουργεί στατιστικά και χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς
Εκτός από το ίντερνετ, το πρόγραμμα ανέλυσε το περιεχόμενο χιλιάδων τραγουδιών και συμπέρανε ότι από τη δεκαετία του 60 και μετά, οι στίχοι εκφράζουν κατά 10% περισσότερη λύπη.
Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν επικρατήσει μουσικές όπως το heavy metal και rock και το pank όπου απουσιάζουν οι λέξεις όπως «αγάπη», «έρωτας», «ευτυχία».
Πηγή: e-go.gr