Εντάξει, είπαμε ο ποταμός Τάμεσης καθαρίστηκε από τη ρύπανση που τον είχε σχεδόν ολοκληρωτικά νεκρώσει στη δεκαετία του ’60 και πλέον φιλοξενεί ζωή στο βυθό του, όχι όμως και πιράνχα... Και όμως ένα χαρακτηριστικότατο δείγμα του σαρκοβόρου είδους βρέθηκε στο κατάστρωμα ενός πλοίου.
Οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου περιβάλλοντος έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τους ανήσυχους Λονδρέζους, ότι το μήκους 10 εκατοστών νοτιοαμερικανικό ανθρωποφάγο "τέρας" δεν υπήρξε ποτέ μόνιμος κάτοικος του Τάμεση και ότι τα νερά του ποταμού παραμένουν ασφαλή για τους λουόμενους.
Τα νερά του Τάμεση φιλοξενούν 116 είδη ψαριών, ωστόσο το διόλου δημοφιλές πιράνχα, δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών.
Οι ειδικοί μετά από τη σχετική αυτοψία κατέληξαν στο συμπέρασμα το ψάρι ήταν εξαιρετικά φρέσκο και κατά τα φαινόμενα προοριζόταν να αποτελέσει το γεύμα κάποιου γλάρου. Άλλωστε τα σημάδια από το ράμφος του πουλιού ήταν εμφανή στη ράχη του ψαριού.
Ωστόσο, τόνισαν ότι το πιράνχα δεν ζούσε ποτέ στο ποτάμι, καθώς είναι είδος που δεν μπορεί να αντέξει τη χαμηλή θερμοκρασία των νερών του Τάμεση. Πιθανολογούν ότι κάποιος το απελευθέρωσε στο νερό και εκείνο νεκρό πια, άρχισε να επιπλέει μέχρι που το εντόπισε κάποιος πεινασμένος γλάρος. Αυτός με τη σειρά του, το εναπόθεσε στο κατάστρωμα του πλοίου, όπου και βρέθηκε.
Πάντως, οι επιστήμονες εξήγησαν ότι η φήμη που συνοδεύει το πιράνχα, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και πρόσθεσαν ότι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι τελικά ο γλάρος.