Κηποθέατρο
Πέμπτη, 14 Οκτ 2004 @ 13:00
Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Σκηνές, αποσπάσματα, σταθμοί, ο ρυθμός της μουσικής πορείας του Νίκου Κυπουργού, συμπεριλαμβάνονται στη νέα έκδοση του ΣΕΙΡΙΟΥ με τίτλο «ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ, Ζωντανή Ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», ερμηνευμένα από τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Χρόνη Αηδονίδη, Λιζέτα Καλημέρη, Δώρο Δημοσθένους και τον μικρό Nicola Floki.
Συμμετέχουν: Το φωνητικό κουαρτέτο Camea Σόφιας, η Παιδική Χορωδία και μέλη της μεικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, η Συμφωνική Μπάντα Νέων Φίλιππος Νάκας, και το συγκρότημα Γύρω - Γύρω.
Σε δύο κύριες ενότητες, το ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ, με αποσπάσματα από μουσικές για το θέατρο, και μερικά από τα παιδικά του τραγούδια, και το ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ, με αποσπάσματα από τις μουσικές του εικόνες για τον κινηματογράφο, η ζωντανή ηχογράφηση της ομώνυμης παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής, ανασυνθέτει μνήμες και ηχητικούς συνειρμούς και, όπως και τα πρωτότυπα έργα, αναζητά διαρκώς νέες φόρμες, νέα χρώματα, νέες εικόνες.
25 χρόνια μουσικής πορείας του Νίκου Κυπουργού, που περιλαμβάνουν από την μαθητεία του κοντά στο Μάνο Χατζιδάκι, στον Ματθαίο Μουντέ και στον Γιάννη Παπαϊωάννου, μέχρι το Τρίτο Πρόγραμμα και την «Λιλιπούπολη», την Εκόλ Νορμάλ το Κονσερβατουάρ των Παρισίων, 42 ταινίες και σειρές και 14 έργα, συνοψίζονται σε μια παράσταση με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς και ερμηνευτές και παρουσιάζονται από τον ΣΕΙΡΙΟ, ως το ζωντανό και ετερόκλητο πορτραίτο, ενός από τους πιο δημιουργικούς Έλληνες συνθέτες.
"Μουσική είναι η ηχώ του κόσμου. Μόνο αυτός ο γενικός ορισμός εμπεριέχει όλες τις μορφές μουσικής έκφρασης, από ένα αυστηρό δομημένο έργο του Μπαχ ως έναν αυτοσχεδιασμό της τζαζ ή της ινδικής μουσικής και, ακόμα παραπέρα, από το παιχνίδι με τις ανάσες των Εσκιμώων ως το τραγούδι των πουλιών… Η μουσική είναι ίσως η πιο ισχυρή από τις τέχνες. Έχει μια τεράστια δύναμη να παρασύρει. Υπό την έννοια αυτή είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής".
Νίκος Κυπουργός
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:
Θα εμφανίζεται ως εξής: Κηποθέατρο
|