Everyday a Story 2
Τετάρτη, 27 Ιούλ 2005 @ 15:22
Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά το πρώτο μέρος της συλλογής, που ήταν το πρώτο release του label, ο Γιώργος Κυριάκου προτείνει 11 tracks το καθένα από τα οποία μπορεί να αποτελέσει μια μικρή ιστορία της καθημερινότητάς μας, ενώ παράλληλα δίνουν μια σφαιρική εικόνα για τις σημερινές τάσεις της electronica. H συλλογή Everyday a Story 2 κυκλοφόρησε στις 18 Ιουλίου από την Klik Records.
Στο “Εveryday a Story 2” θα ακούσετε παραγωγές οι οποίες κυκλοφόρησαν σε μερικά από τα πιο σημαντικά label του κόσμου (Kompakt, Playmade, Planet Noise, Swift, Dial Records κ.λ.π.) και αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της micro house, της electro, της deep house, της ambient, των smooth breaks και της tech house.
Kοινός παρονομαστής των 11 tracks, είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν, από τις πιο νωχελικές, σχεδόν ακουστικές στιγμές, μέχρι το ξέσπασμα των beats. Σε μια περίοδο που η μουσική βιομηχανία παράγει electronica συλλογές για ακρόαση σε super market και αίθουσες αναμονής, το “E.D.A.S. 2” έρχεται να αποδείξει ότι η Μουσική είναι πάνω απ’ όλα Συναίσθημα…
-Αbakus “A whole new way of looking at the day”
O Russel Davies, γιος του ιδρυτικού μέλους των Kinks, Dave Davies, άρχισε να ηχογραφεί πριν από μερικά χρόνια μαζί με τον πατέρα του, προτείνοντας ένα υβρίδιο ανάμεσα στην σύγχρονη electronica και την progressive rock. To “A whole new way of looking at the day”, μια από τις πιο πρόσφατες παραγωγές του, η οποία κυκλοφόρησε από την «ιδιόρρυθμη» Liquid Sound Design, αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για το “E.D.A.S. 2” με τον filtered ήχο της κιθάρας να πλανάται πάνω από τα dreamy synth pads.
-Audision “Yellow Sunset”
Από το δυναμικό της Playmade, το δίδυμο του Tobias Schmid και του ελληνικής καταγωγής Niko Tzoukmanis, προβάλλει στα 7 λεπτά που διαρκεί το track σκηνές από μια φανταστική ταινία, με τη βοήθεια του ηλεκτρικού πιάνου, ενώ το beat είναι σχεδόν ανύπαρκτο, αφού κατέχει έναν απολύτως διακριτικό ρόλο. Σα να έχει φτιαχτεί από σπουδαίους σύγχρονους συνθέτες όπως ο Yann Tiersen ή ο Michael Nyman…
-G Pal “Ophra Interpretation”
Είχε συμπεριληφθεί στο cd single του “Ophra”, αλλά ίσως δεν το είχατε προσέξει όσο του άξιζε. Η πιο ατμοσφαιρική και χαμηλών τόνων δημιουργία του «πατέρα» της Swift Records, ένα downtempo κομψοτέχνημα που θα είχε σίγουρα θέση στις πρώτες “Café del mar” συλλογές του Jose Padilla. Στα φωνητικά θα ακούσετε για πρώτη φορά, τον ίδιο τον G Pal.
-Stryke “Ana”
Γεννημένος στο Kingston της Jamaica, o Stryke (Greg Chin), απέκτησε το πρώτο του synth στην ηλικία των 12 και οι μουσικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν να εγκατασταθεί στο Miami, όπου βρήκε το κατάλληλο έδαφος για να αρχίσει να παράγει τις μουσικές του ιδέες. Το “Ana” είναι σαφέστατα επηρεασμένο από τις πιο μελωδικές τάσεις του σπουδαίου ήχου του Detroit, με το πιάνο να δίνει ακόμη περισσότερο χρώμα στα trippy synth pads.
-Lawrence “Somebody told me”
Πιάνο και έγχορδα κατέχουν την εξέχουσα θέση, ενώ τα smooth beats που αναπτύσσονται στη συνέχεια, δίνουν στο track τον άτυπο τίτλο του ομορφότερου deep tech ήχου που ακούσαμε τους τελευταίους μήνες. Αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμη τον Lawrence (Peter M. Kersten), θα καταλάβετε γιατί θεωρείται τους τελευταίους μήνες ως ένας από τους ικανότερους παραγωγούς και περιζήτητους remixers της Κεντρικής Ευρώπης!
-Herbest Moon “Blow your body” (Deep space mix by Francois K)
Από το νησί Hokkaido της Ιαπωνίας, το ήμισυ του hip hop ντουέτου των Tha Blue Herb, o MC Ill Bostino, παρουσιάζει το electronica alter ego του, υπό το όνομα Herbest Moon. O σπουδαίος Francois Kevorkian, έχοντας ξεπεράσει τα 50 του χρόνια και με μια μεγάλη πορεία στην underground dance σκηνή, δε θα μπορούσε παρά να προσφέρει το «άγγιγμα του Μίδα» σε κάθε remix που υπογράφει. Έτσι συμβαίνει και εδώ, με το percussion να δίνει μια «μεσογειακή» χροιά.
-Michael Mayer “Love Food”
Ο κύκλος “Kompakt” του “E.D.A.S. 2”, αποτελείται από τρία συνεχόμενα tracks και ανοίγει από τον συν-ιδρυτή (μαζί με τον Wolfgang Voigt) του πιο σημαντικού, καινοτόμου και πρωτοποριακού label που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Ο Michael Mayer, o «αρχιερέας» του micro-tech house, στην καλύτερη στιγμή από το –επί χρόνια αναμενόμενο- πρώτο του album, “Touch”! Προσέξτε τα synth chords που θυμίζουν μαντολίνο και τα αιθέρια φωνητικά: Give me love food…
-Superpitcher “Happiness”
Η “pop” πλευρά της Kompakt, δια χειρός Superpitcher. Aπό το “Here comes love” album του κυρίου Aksel Schaufler, ένα pop-electro tech αριστούργημα. Ο Superpitcher ζητά απεγνωσμένα την ευτυχία, σε ένα track μελαγχολικό, αλλά ταυτόχρονα λυτρωτικό. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα καλύτερα single των τελευταίων χρόνων!
-Wighnomy Bros. “Wurz & Blosse”
Παρά το όνομα του σχήματος που δημιούργησαν, ο Robag Wruhme και ο Monkey Maffia, δεν είναι αδέρφια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό το καλοκαίρι «οργώνουν» την Ευρώπη για gigs, από τα πιο σημαντικά festival, μέχρι την Amnesia της Ibiza και το λονδρέζικο Fabric. To track που είχε συμπεριληφθεί στο νούμερο 19 της σειράς Speicher που δημιούργησε η Kompakt, είναι αντάξιο της φήμης τους που όλο και μεγαλώνει. Εθιστικό bassline και minimal synth pads, δίνουν το στίγμα ενός απολαυστικού deep tech house tune.
-Spazmodic “Werwer”
Μετά τους Bermuda Triangle, η Klik Records σας φέρνει σε επαφή με ακόμη ένα όνομα της Νορβηγικής Planet Noise. Oι dj Kristian Mikalsen, Morten Sattlie, Tor Olav Ellingsen, γνωρίζουν άριστα την τεχνική των atmospheric breaks. Αυτός είναι ο ήχος που προτιμούν οι Nick Warren, James Zabiela και Sasha για τα dj set τους.
-Michael Forzza “Kahana”
Όταν ένας παραγωγός αναφέρει ως βασικές επιρροές του τον Richie Hawtin, τον Josh Wink και τον Matthew Herbert, εκ των προτέρων περιμένουμε πολλά από τις παραγωγές του. Ο Βέλγος Michael Forzza είναι το πλέον ανερχόμενο όνομα στην όνομα στην techno σκηνή της χώρας του και το “Kahana” υπάρχει μόνιμα τους τελευταίους μήνες στις βαλίτσες του Dave Clarke, του Carl Cox, του Marco Bailey και της Monika Kruse. Μην περιμένετε όμως να ακούσετε ένα hard techno track! Electro-tech house που απογειώνεται με έντονα pads και synth strings, βάζοντας φωτιά στο dancefloor!
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:
Θα εμφανίζεται ως εξής: Everyday a Story 2
|