Ο Steve Vai σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Πάτρα
Πέμπτη, 20 Οκτ 2005 @ 01:20
Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Η μεγάλη βιρτουόζικη μορφή του Steve Vai με τη Live μπάντα του, τους Breeds (μπάντα που περιέχει και τον Billy Sheehan στο μπάσο, τον Tony McAlpine και τον Jeremy Colson) επισκέπτεται την Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση επί Ελληνικού εδάφους. Οι τελευταίες τρεις συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας του θα είναι αξέχαστες και θα καλύψουν τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αλλά και τη Πάτρα. Ανοίγει ο Eric Sardinas και αυτός γνώριμος του ελληνικού κοινού και καταπληκτικός καλλιτέχνης.
Τρεις βραδιές αγνού και καταιγιστικού rock για όλους τους λάτρες της βιρτουόζικης καλλιτεχνίας!
Η περιοδεία του Steve Vai επισκέπτεται τη χώρα μας και πάλι μετά από πέντε χρόνια. Τότε οι δύο πρώτες του εμφανίσεις, στη «Πύλη Αξιού» στη Θεσσαλονίκη και στο “Music Box” στην Αθήνα, στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία. Και τότε, όπως και τώρα, support ήταν ο Eric Sardinas με τη μπάντα του. Η τρέχουσα περιοδεία έχει ξεκινήσει από τη 1η Μαρτίου στις ΗΠΑ και έχει περάσει από την Ιαπωνία πριν διακόψει το Μάιο και επανακάμψει το Σεπτέμβριο στην Ευρώπη. «Ελπίζω κάποτε να μπορέσω να παίξω όλο το τελευταίο μου album, “Real Illusions: Reflections”, ζωντανά» εύχεται ο Vai. «Θα ήταν πολύ φιλόδοξο να δημιουργήσεις ένα musical στη σκηνή και μακάρι να μπορέσω να το κάνω μια μέρα. Έως τότε, όμως, πάμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης» εξομολογείται μιλώντας για τη περιοδεία του που καταλήγει στα μέρη μας στις 21, 22, 23 Νοεμβρίου σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα.
Εισιτήρια προπωλούνται
από Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
στα κεντρικά δισκοπωλεία κάθε πόλης:
Αθήνα: 30 ευρώ
METROPOLIS
Πανεπιστημίου 64- Aθήνα Τηλ.: 210 - 38.30.404 - 38.30.804
Πανεπιστημίου 54- Aθήνα Τηλ.: 210 - 38.01.179 ? 38.08.549
Τσακάλωφ 15 & Ηρακλείτου 12- Aθήνα Τηλ.: 210 - 36.11.463/4
Κασσαβέτη 3- Kηφισιά Τηλ.: 210 - 80.15.850
Αγ.Γεωργίου & Πλάτωνος 1 Πλ.Δούρου-Xαλάνδρι Τηλ.: 210-68.28.030 & 1
Μεταξά 1- Γλυφάδα Τηλ.: 210 - 89.42.417- 8
Ηρ. Πολυτεχνείου 30 Πειραιάς- Τηλ.: 210 - 42.26.542 -3, 41.24.607
Εθνικής Αντιστάσεως 27- Περιστέρι Τηλ.: 210 - 57.57.276
ROCKSTAR
Θεμιστοκλέους 31- Aθήνα Tηλ: 210 - 3300687
Θεσσαλονίκη: 30 ευρώ
METROPOLIS: Τσιμισκή 33 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 - 250.074, 250.072
MUSICLAND: Μητροπόλεως 102, Τηλ: 2310-264880
TICKET HOUSE: Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης 20, Τηλ: 2310-253630
Πάτρα: 25 ευρώ
DISCOVER: Mαιζώνος 58, Πάτρα Tηλ: 2610-624916
MUSICAL: Eρμού 46, Πάτρα, Tηλ: 2610-270380
AΦΙΣΟΡΑΜΑ-Celebrate: Κορίνθου 255, Πάτρα Τηλ:2610-272831
AΦΙΣΟΡΑΜΑ-Celebrate: Παραλία Πατρών, Τηλ:2610-529700
MUSICAL: Eρμού 46, Πάτρα, Tηλ: 2610-270380
AΦΙΣΟΡΑΜΑ-Celebrate: Κορίνθου 255, Πάτρα Τηλ:2610-272831
AΦΙΣΟΡΑΜΑ-Celebrate: Παραλία Πατρών, Τηλ:2610-529700
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ:
Ηλεκτρονικά και Τηλεφωνικά για αγορά μόνο με πιστωτική κάρτα,
μέσω του www.i-ticket.gr
και του 801 11 60000
EVO Premium Experience
Υπάρχουν ακόμα ελάχιστα εισιτήρια «EVO Premium Experience» για τη συναυλία της Αθήνας (Γήπεδο Σπόρτινγκ). Τα εισιτήρια αυτά πωλούνται ΜΟΝΟ στο site του Steve Vai, www.vai.com και δίνουν τη δυνατότητα για τα εξής:
- Παρακολούθηση μέρους του soundcheck (τουλάχιστον 20 λεπτά)
- Ομαδικό Q&A (συζήτηση) με τον Steve Vai (τουλάχιστον 20 λεπτά)
- Πακέτο από αναμνηστικό υλικό, περιορισμένης έκδοσης, υπογεγραμμένο από τον Steve Vai. Το πακέτο περιλαμβάνει: ένα υπογεγραμμένο και ειδικά αριθμημένο εξώφυλλο του cd, “Real Illusions:Reflections”. Μια πένα Steve Vai “Real Illusion”. Ένα 28φυλλο DeLuxe Πρόγραμμα της τουρνέ.
- Ένα πολύ σπάνιο cd της τουρνέ στο οποίο υπάρχουν δείγματα των τραγουδιών του cd, “Real Illusions: Reflections”, και περιγραφή τους με τη φωνή του Steve Vai, καθώς και ένα αποκλειστικό κομμάτι που δεν υπάρχει στο άλμπουμ.
- Μια συλλεκτική κάρτα εισόδου στο soundcheck και στο Q&A
Διάθεση των εισιτηρίων αποκλειστικά από το www.vai.com και παραλαβή των εισιτηρίων μαζί με τη κάρτα εισόδου στο χώρο της συναυλίας (Γήπεδο Σπόρτινγκ)
Steve Vai
Vai-ography
Ενώ πολλοί μουσικοί μπορούν εύκολα να καταταχθούν σε μια μουσική κατηγορία, ο Steve Vai με το απαράμιλλο ταλέντο του και το προσωπικό μουσικό όραμά του, παραμένει «ακατάτακτος»! Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια σόλο καριέρας, ο Steve Vai, από το Long Island της Νέας Υόρκης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη rock κιθάρα του με βιρτουόζο τρόπο και με γεμάτη ψυχή καλλιτεχνία ώστε να ανακαλύπτει καινούργιους, ανεξερεύνητους χώρους στο φάσμα του ανθρώπινου συναισθήματος.
Από τη πρώτη κυκλοφορία του, την οποία έκανε μόνος του, με το “Flex – Able” (1984), μέχρι το φετινό “Real Illusions: Reflections”, ο Vai δημιουργεί ένα προσωπικό ήχο ο οποίος ακροβατεί ανάμεσα στη τεχνική ικανότητα και στη ποιητική έκφραση. «Κάνω μουσική για να πιέζω τα προσωπικά μου κουμπιά», λέει ο Vai. «Πάντοτε με οδηγούσε ο εθισμός στο να δημιουργώ μοναδικούς ήχους, όχι καλύτερους των άλλων μουσικών, απλώς διαφορετικούς». Και συνεχίζει: «Λατρεύω τη στιγμή που έρχεται στο νου μου ένας παράξενος ήχος και κατόπιν τον μεταμορφώνω σε κάτι υπαρκτό, αληθινό, με τους μηχανισμούς που διαθέτω ως μουσικός. Αυτά που δεν έχουν ξαναγίνει είναι αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο» Η αφοσίωσή του στη μουσική και η επιβεβαίωση των παραπάνω λόγων του φάνηκαν καθαρά όταν έπαιξε με την 100μελή Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra. «Το να μάθω τα 20 λεπτά στα οποία η κιθάρα έπαιζε άτονα και επιθετικά ήταν από τις πλέον δύσκολες στιγμές της ζωής μου» παραδέχεται ο Vai. «Λίγοι κιθαρίστες θα μπορούσαν να το παίξουν αλλά κανείς δεν θα το έκανε γιατί απαίτησε χρόνο και αφοσίωση στο σκοπό!». Η καλλιτεχνικότητά του φαίνεται και από τις κυκλοφορίες του αλλά και τις συνεργασίες του (το όνομα “G3” λέει πολλά σε πολλούς)
Μεγαλώνοντας με Led Zeppelin και progressive rock, ο Vai λάτρευε από μικρός τη πλευρά του rock που είχε concept. Μεγάλο μέρος της καριέρας του αποτελείται από μια μόνο θεματική, η οποία είναι και η κορυφή της πυραμίδας, αλλά οι κυκλοφορίες του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, διέπονται και από τη λογική του concept: - Το “Alive In An Ultra World” του 2001, είναι ένας live δίσκος με 32 κομμάτια, το καθένα αφιερωμένο σε μια χώρα! Ιρλανδία, Βουλγαρία κ.ά. Ο Vai έγραφε τραγούδια το πρωί, έκανε soundcheck το μεσημέρι, έπαιζε το βράδυ και μίξαρε το Live στο φορητό του στούντιο αργότερα το ίδιο βράδυ…
- Το “The Seventh Song: Enchanting Guitar Melodies – Archives Vol.1” του 2000, είναι ένα album -συλλογή που περιέχει όλα τα… έβδομα τραγούδια από τα album του Steve Vai. Κοινό τους σημείο; Είναι όλα μπαλάντες!
- Το “The Secret Jewel Box” που ξεκίνησε το 2001 και συνεχίζεται, είναι ένα box set που χωράει 10 cd αλλά κυκλοφόρησε με τα τρία μόνο μέσα του. Θα περιέχει όταν κυκλοφορήσουν όλα τα υπόλοιπα όλη τη καριέρα του Vai μαζί με σπάνια κομμάτια, outtakes, συμμετοχές σε soundtracks, στις δουλειές του Frank Zappa, στις ηχογραφήσεις με τους Alcatrazz κ.λπ.
- Το φετινό “Real Illusions: Reflections” το οποίο και οριοθετεί την αρχή μιας τριλογίας που θα μας οδηγήσει στην επόμενη δεκαετία…
Πολλοί ήρωες της κιθάρας έμειναν γνωστοί για τις ικανότητές τους στο συγκεκριμένο και πολυαγαπημένο όργανο. Μερικοί, όμως, όπως ο Hendrix, o Clapton, o Stevie Ray Vaughan και ο παλιός φίλος και δάσκαλος του Vai, Satriani, ανέλαβαν κάποια στιγμή τη δύσκολη δουλειά του τραγουδιστή και του στιχουργού. Την ίδια πρακτική ακολούθησε και ο Vai. «Μερικές φορές οι στίχοι έρχονται εύκολα αλλά άλλες είναι εναγώνια η προσπάθεια» αποκαλύπτει. «Αν ακούσεις από την άλλη τον τρόπο που τραγουδάω θα δεις ότι έχει τη κίνηση της κιθάρας μου. Είναι απολαυστική η διαδικασία αυτή γιατί η φωνή είναι το πιο εκφραστικό όργανο που διαθέτουμε. Παρόλα αυτά, είναι πιο εύκολο να παίζω κιθάρα» καταλήγει ο Steve Vai.
Χρονολογική βιογραφία –δισκογραφία –συμμετοχογραφία (!)
1972-1984
Οι Alcatrazz και ο Frank Zappa, στο συγκρότημα του οποίου βρέθηκε και έγινε γνωστός ο Steve Vai παίζοντας κιθάρα από το 1980 έως το 1982, ήταν το προοίμιο μιας καταπληκτικής καριέρας η οποία τον είδε να έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια δίσκους. Πριν φτάσει να συμμετέχει στο γκρουπ του Zappa, o Vai είχε συμμετάσχει σε άλλες μπάντες, για μικρό διάστημα στη κάθε μια, από το 1972-73 που έμαθε κιθάρα, σχεδόν κρυφά από οποιονδήποτε γιατί ντρεπόταν μήπως και τον κοροϊδέψουν! Το 1978 τον δέχτηκαν στο κολέγιο Berklee στο οποίο και σχημάτισε συνολικά δύο μπάντες πριν μετακομίσει στην οικογένεια του Zappa και δει το πρώτο album με το όνομά του στα credits, το live album, “Tinsel Town Rebellion” το Μάιο του 1981 αλλά και το studio album, You Are What You Is”, του Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα album με τον Zappa.
1984-1990
Το 1984 ο Steve Vai ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του με το album “Flex-Able” και λίγους μήνες μετά με το EP, “Flex-Able Leftovers” και την επόμενη χρονιά έπαιξε για ένα χρόνο με τους Alcatrazz, με τον Graham Bonnet στα φωνητικά. Προσελήφθηκε αφού διώχτηκε ο Yngwie Malmsteen… Μάλιστα έμαθε όλο το σετ τραγουδιών του γκρουπ σε μία μέρα επειδή υπήρχαν ανειλημμένα live! Μετά από ένα album, το “Disturbing The Peace”, αλλά και άλλο ένα album που έβγαλε το 1985 με τους Public Image Limited του πρώην Sex Pistols, Johnny Lydon, ο Vai μπήκε στη μπάντα του David Lee Roth στην οποία έμεινε από το 1985 έως το 1989! Εκεί έγινε band mate του μπασίστα Billy Sheehan για πρώτη φορά. Μέχρι να φύγει από τον Roth πρόλαβε να κυκλοφορήσει δύο album μαζί του, να συμμετέχει σε αξέχαστες, πραγματικά rock n roll περιοδείες, να φτιάξει το πρώτο του προσωπικό studio στο σπίτι και να συμμετέχει μερικώς ή ολικώς σε album τεσσάρων καλλιτεχνών (Bob Harris – ο συγκάτοικός του, Shankar & Caroline, Randy Coven – όπου ήταν και παραγωγός, Western Vacation – όπου εμφανίστηκε με ψευδώνυμο) και να παίξει στη ταινία “Crossroads” (πρωταγωνιστούσε ο Ralph- Karate kid- Macchio) όπου υποδυόταν… χμ, ένα κιθαρίστα! Τα σπουδαία, για τη φήμη του Steve Vai, χρόνια με τον Lee Roth διαδέχτηκε μια βραχύβια περίοδος με τους Whitesnake το 1989-1990 που ήταν και η τελευταία που είδε τον Steve Vai σε άλλη μπάντα εκτός της δικής του. Συμμετείχε στο album, “Slip Of The Tongue”…
1990
Η νέα δεκαετία έφερε και τη καμπή στη καριέρα του Vai ως solo μουσικού. Η ωριμότητα είχε έλθει και ήταν ζήτημα χρόνου ο κόσμος να μάθει τον Steve Vai ως κάτι περισσότερο από έναν καλό κιθαρίστα άλλων γκρουπ. Έτσι, παρότι δύο labels απέρριψαν το album του, το 1990 ο Vai έβγαλε στη Sony το “Passion & Warfare” σε δική του παραγωγή. Το album απλώς διεύρυνε το λεξικό της rock κιθάρας και αναδιατύπωσε μια ολόκληρη εποχή. «Δεν φανταζόμουν το τι θα έλεγε ο κόσμος, απλώς ήξερα ότι έπρεπε να βγάλω αυτό το δίσκο» θυμάται ο Vai. «Κλείστηκα στο studio και απλώς ότι κτιζόταν στο μυαλό μου επί χρόνια, βγήκε μονομιάς! Νόμιζα ότι θα πουλούσα 10 κομμάτια. Αντίθετα ο δίσκος έγινε χρυσός σε μία εβδομάδα!» Κι όμως, παρόλη την τεράστια επιτυχία, είχε έλθει μια κρίσιμη καμπή και στο παίξιμο της κιθάρας αυτό καθαυτό! Ο Vai θυμάται: «στα 80ς απλώς παίζαμε για να ξεπεράσουμε τις επιρροές μας. Άλλοι ήμασταν καλοί και άλλοι καραγκιόζηδες. Έχω χαρακτηριστεί και τα δύο! Το 1990 όλο αυτό έσκασε σε ένα τοίχο. Δεν πήγαινε άλλο. Τότε ανέλαβε το Grunge». Και μπορεί ο Vai να αντικαταστάθηκε στα charts από ονόματα με προέλευση από το Seattle, αλλά η νέα γενιά κιθαριστών ονομάτιζε τον ίδιο ως επιρροή πλέον. O James Shaffer των Korn, ο Mike Eizinger των Incubus και ο Tom Morello των Audioslave όλοι ονομάτισαν τον Vai ως είδωλο και έμπνευση! Και δεν ήταν μόνο η μουσική του. Από το 1987 ο Vai είχε βοηθήσει την Ibanez να δημιουργήσει την κιθάρα JEM και αργότερα, το 1989, την επτάχορδη Universe η οποία και αγαπήθηκε από ευρύ φάσμα κιθαριστών των 90ς. Ο Vai ακόμα δουλεύει με την Ibanez και μάλιστα βλέπει, όχι μόνο το όνομά του αλλά και το αίμα του (!!!) σε μια συλλεκτική έκδοση της JEM, την “JEM Vai 2K DNA” ώστε να βαφτεί ένα μέρος της! «Έχω δώσει πολύ αίμα στην Ibanez για να βαφτεί αυτή η κιθάρα» λέει ο Steve Vai. «Κι αν με κλωνοποιήσουν σε 100 χρόνια από το αίμα της κιθάρας αυτής, ο κλώνος μου θα ξέρει τότε πώς να περάσει τη μουσική του στο ραδιόφωνο!»
1991 – 1999
O Vai μετά τη κυκλοφορία του δικού του album συμμετέχει με τον Joe Satriani στο album του Alice Cooper, “Hey Stupid”, αλλά και στο soundtrack, “Bill & Ted’s Bogus Journey”. Η συμμετοχή του στα soundtracks είχε ξεκινήσει από το “Dudes” του 1987 και συνεχίστηκε με το “Wayne’s World” του 92, το “Encino Man” της ίδιας χρονιάς και το “PCU” του 1994. Λίγους μήνες πριν, τον Ιούλιο του 1993, είχε βγει το νέο του album, “Sex & Religion”, ενώ ακολούθησε στις 21 Μαρτίου του 1995 και το “Alien Love Secrets”. Τα οργασμικά εκείνα χρόνια των mid 90ς βλέπουν ένα ακόμα album του Steve Vai, το “Fire Garden” του 1996, ενώ στο ενδιάμεσο των δύο album του είχε συμμετάσχει στο tribute στον Jimmy Hendrix, “In From The Storm” και στο “Music Of The West Side Story”. Μετά από δύο συμμετοχές σε Ιαπωνικά projects, των Wild Style και του Munetaka Higuchi (το album “Free World” που περιείχε πάρα πολλούς γνωστούς αστέρες του σκληρού ροκ – Dio, Dokken, Sheehan κλπ), το 1997 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος των G3, του Joe Satriani, του Eric Johnson και του Steve Vai. «Έλπιζα ότι κάποτε θα γίνονταν αυτό», λέει ο Vai. «Είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξεις τους χρόνους τριών καλλιτεχνών και έτσι όταν ο Satriani μου είπε να βγούμε σε περιοδεία με τον Eric Johnson τότε δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Δεν ξέραμε πως θα πάει η περιοδεία αλλά τελικά ήταν καταπληκτικά. Ηχογραφήσαμε τέσσερα αμερικάνικα shows». Από το καλοκαίρι του 1997 που βγήκε το πρώτο “G3” album έως στην επόμενη δουλειά του Steve Vai, το “The Ultra Zone” του 1999, οι συμμετοχές είναι κυρίως marketing ideas. «Merry Axemas», συλλογή με Χριστουγεννιάτικες κιθαριές, «Angelica», ετέρα συλλογή, “Bad Squad” πρόμο cd για όσους αγόραζαν ένα wah πετάλι Morley, συλλογή Al Di Meola έως και συλλογή… “Radio Disney Kid Jams”! Σε αυτή τη φάση της ηλικίας το χιούμορ πολεμά την αρτηριοσκλήρωση…
1999-2004
Μετά το νέο album του Vai, “The Ultra Zone”, και τη συμμετοχή του την ίδια χρονιά, 1999, στο album του Joe Jackson, “Symphony no1”, η συνέχεια έχει την επόμενη χρονιά τη συλλογή “The Seventh Song: Enchanting Guitar Melodies – Archives Vol.1” που περιέχει όλα τα… έβδομα κομμάτια από τα album του έως τότε, τα οποία ήταν όλα μπαλάντες! Την ερχόμενη χρονιά τα concept albums συνεχίζονται με το album με νέα τραγούδια, ηχογραφημένα, όμως, ζωντανά σε περιοδεία, “Alive In An Ultra World”. Ένα εξαιρετικό εγχείρημα με σπουδαία κατάληξη! Ταυτόχρονα συμμετέχει και στο album του μπασίστα του, εξίσου έμπειρου και βιρτουόζου Billy Sheehan, αλλά και στο soundtrack “Ghosts Of Mars”. Είναι και η χρονιά κατά την οποία τον βλέπουμε ζωντανά και στην Αθήνα!
Το 2001 ο Vai ξεκινά το δικό του Label, το οποίο ονομάζει “Favored Nations”. Τα Χριστούγεννα του 2001 κυκλοφορεί το box set, “The Secret Jewel Box” με τις ηχογραφήσεις από τη περίοδο του Zappa, των Alcatrazz αλλά και το cd “Elusive Light & Sound vol.1” (3 από τα, εν τέλει, 10 cd που θα περιέχει το box). To 2002 δίνει το κομμάτι “Amazing Grace” στο benefit album, “Guitars For Freedom” (για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου) και συμμετέχει στο tribute για τον σπουδαίο και άτυχο κιθαρίστα Jason Becker. Την ίδια χρονιά το label του Vai κερδίζει ένα Grammy αφού βραβεύεται ως best pop-instrumental album το “No Substitutions” των Carlton- Lukather!
Δύο ακόμα cd που γεμίζουν το “Secret Jewel Box” κυκλοφορούν το 2003 και έτσι το συλλεκτικό box έχει συμπληρωθεί κατά το μισό. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο album του Steve Lukather, στα album των Glenn Hughes & Joe Lee Turner και των Shankar & Gingger, αλλά και στο album του Eric Sardinas, “Black Pearls”. Ο Eric ανοίγει με το γκρουπ του τις συναυλίες της φετινής περιοδείας του Steve Vai. To 2003 τελειώνει με τη κυκλοφορία από τη Sony του “The Infinite Steve Vai, An Anthology” το οποίο «μαζεύει» τη καριέρα του Steve Vai μέσα από 32 κομμάτια. Το 2004 αρχίζει με τη δεύτερη κυκλοφορία των G3, ως Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen πλέον, στο “G3 Live – Rocking In A Free World” αλλά και με την συμμετοχή σε ένα κομμάτι στη καταπληκτική επιστροφή των Motorhead, “Inferno”, τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο κυκλοφορεί μόνο online το “Live In London” το οποίο υπάρχει και ως DVD, “Live At The Astoria” (διπλά πλατινένιο…) και τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το album του Bob Carpenter από το label του Vai, Favored Nations. Λίγο μετά, τον Νοέμβριο του 2004 ο Vai δίνει δύο κομμάτια του στο πολυαναμενόμενο soundtrack, “Halo 2”.
2005- Real Illusions: Reflections
O Steve Vai κυκλοφόρησε το πρώτο studio album μετά από τέσσερα χρόνια. Το “Real Illusions: Reflections”, περιέχει 11 κομμάτι&a
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:
Θα εμφανίζεται ως εξής: Ο Steve Vai σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Πάτρα
|