Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
oblitron Συνεργάτης
Mέλος από: Apr 26, 2004 Μηνύματα: 282
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 20 Μαι 2004, 14:55 GMT Τίτλος Μηνύματος: DJ mixer software |
|
|
Μετά από αρκετό ψάξιμο και δοκιμές, βρήκα ένα πρόγραμμα που λέγεται "Atomixmp3". Δεν έχει Αuto-gain, αλλά και με το χέρι γίνεται η δουλειά γιατί σου δείχνει το volume κάθε κομματιού (αριθμητικά εννοώ, άσχετα από LED). Κάπως βοηθάει και στο μιξάρισμα, αν και μερικές φορές τα χάνει στα BPM. Aλλά είναι πολύ φτηνότερο από το Traktor DJ Studio. Να το πάρω; Για πείτε καμιά γνώμη εσείς οι παλιοί. Δοκίμασα και το DSS DJ 5 αλλά δε μου άρεσε καθόλου.
http://www.atomixmp3.com |
|
Επιστροφή |
|
|
DJ_835 Παλιά καραβάνα
Mέλος από: May 03, 2004 Μηνύματα: 138
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 20 Μαι 2004, 15:45 GMT Τίτλος Μηνύματος: Reply to Mixing Software |
|
|
Φίλε oblitron καλησπέρα
Η γνώμη μου είναι η εξής: Μην δώσεις ακόμα χρήματα πριν σιγουρευτείς. Υπαρχουν και άλλα καλά προγράμματα. Επειδή το έχω ψάξει και γνωρίζω κάποια πράγματα μια και έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά θα σου πω κάτι καταρχήν πρέπει να δεις ποιες είναι οι ανάγκες σου, καθορίζοντας τις ανάγκες σου δηλαδή για το που θα το χρησιμοποιήσεις θα καταλάβεις και πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσεις. Θα σου πρότεινα κάποια προγράμματα να δοκιμάσεις:
BPM Studio (βρες το site από το yahoo)
Mix Meister (βρες το site από το yahoo)
και το καλύτερο από όλα Visual DiscoMix www.visualdiscomix.com.
Καταρχήν το μοναδικό πρόγραμμα από όλα που "πιάνει" σωστά τα BPM είναι το Visual Disco Mix και είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Το χρησιμοποιούν ήδη αρκετοί DJ και στην Ελλάδα. Η απλή Version του κάνει γύρω στα 250 euro (αν θυμάμαι καλά), αλλά είναι το καλύτερο. Δεν μιλάμε η proffesional τι κάνει...
Για μένα που δουλέυω μόνο manual δηλαδή πάνω στα decks καλύτερο είναι το Traktor DJ το οποίο όμως απλά δεν κανει auto mix. Δεν το χρειάζομαι όμως γιατί ποτέ δεν είμουν της φιλοσοφίας του auto mix.
Δεν υπάρχει ακόμα πρόγραμμα που να τα κάνει όλα καλά. Ή manual θα κάνει ή auto mix καλό. Διαλέγεις και πέρνεις μόνο το Visual Disco Mix τα κάνει όλα, αλλά τσούζει στην τιμή.
Ευχαριστώ
Δημήτρης |
|
Επιστροφή |
|
|
Dimitris_P Συντονιστής
Mέλος από: Nov 22, 2003 Μηνύματα: 1446 Πόλη/Χώρα: Αθήνα/Νότια Προάστια
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 20 Μαι 2004, 18:40 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
αναλόγως για την χρήση που το θες. Για απλή ένωση-μιξάζ τραγουδιών το MixMeister είναι αρκετά καλό.
Εδώ θέλω να θίξω ένα άλλο θέμα. Πάει ο καθένας παίρνει ένα προγραμματάκι κάνει 2-3 μίξεις και θεωρεί τον εαυτό του DJ. Κάτσε ρε, πού πας;;; Αν δε ξέρεις να "παίζεις" την κονσόλα τότε είσαι ένα τίποτα. `Εχουμε γεμίσει μαλακοDJs. Σε λίγο θα ξεχάσουμε και τι είναι ο μίκτης _________________ τέως dmitspan
- διαβάζουμε τους κανόνες για την καλύτερη χρήση των forums |
|
Επιστροφή |
|
|
|
|
radiodj105 Καραβάνα
Mέλος από: May 01, 2004 Μηνύματα: 65 Πόλη/Χώρα: Μεγαλόπολη
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 20 Μαι 2004, 20:53 GMT Τίτλος Μηνύματος: KYRIOI! |
|
|
Αγαπητοί "συνάδελφοι". Εγώ από την πλευρά μου, βγάζω μεροκάματο με το Atomix MP3. Εχω και ένα πανέμορφο skin kai πραγματικά το έχω λατρέψει. ΠΟΤΕ δεν δουλεύω φυσικά με auto-mix. AUTO gain για κακή μου τύχη έχει το ρημάδι το Atomix. Εχει βεβαίως και ένα πολύ μεγάλο καλό που ΔΕΝ το έχει το BPMstudio. Εχει shortcuts στο πληκτρολόγιο και έτσι μπορείς από μόνος σου να χειρίζεσαι ΤΑ ΠΑΝΤΑ από το πληκτρολόγιο. Κάτι που το Bpm Studio δεν έχει!
Επαναλαμβάνω ότι εγώ από το Atomix βγάζω χρήματα όποτε παίζω. |
|
Επιστροφή |
|
|
LavantiS Αντμίν και βάλε!
Mέλος από: Oct 10, 2003 Μηνύματα: 1679 Πόλη/Χώρα: Athens - Greece
|
Στάλθηκε: Δευτέρα 19 Ιαν 2009, 16:17 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Εγώ πρώτη φορά δοκίμασα φέτος (ή αν προτιμάτε, αργά πέρσυ) να κάνω τον laptop dj και χρησιμοποίησα Virtual DJ με την κονσόλα Hercules MK2 σε ένα πάρτυ την πρωτοχρονιά ..
Η αλήθεια είναι ότι παρότι είχα 4-5 μέρες να σετάρω την κονσόλα και να την μάθω σαν χρήση και παρόλα αυτά και με ελάχιστη εξάσκηση με έβγαλε ασπροπρόσωπο..
Ειδικά με τέτοιο σκούριασμα (αφού δεν έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια με το σπορ) δεν νομίζω να με βόλευαν καλύτερα συμβατικά πικαπάκια και μίκτης με τα αντίστοιχα βινύλια...
Σημαντικό στοιχείο βέβαια, το έξτρα hardware που σου κάνει το virtual σχεδόν εντελώς physical! |
|
Επιστροφή |
|
|
italopower Νεούδι
Mέλος από: Jul 04, 2005 Μηνύματα: 19
|
Στάλθηκε: Κυριακή 1 Φεβ 2009, 16:18 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Την είχα και εγω την κονσόλα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πολύ φιλική στον χρήστη και με πολλες ευκολίες! Την πούλησα όμως μέσα σε ένα μήνα γιατί δεν μου άρεσε η ποιότητα του ήχου που έβγαζε η κάρτα (ασχέτως ποιότητας mp3). Χώρια που μετά από 1 ώρα συνεχούς χρήσης, άρχιζαν κάτι μπουκώματα και έχανε τελείως τα πρίμα του ο ήχος.
Μήπως διαπίστωσες και εσύ το ίδιο Μηνά? |
|
Επιστροφή |
|
|
LavantiS Αντμίν και βάλε!
Mέλος από: Oct 10, 2003 Μηνύματα: 1679 Πόλη/Χώρα: Athens - Greece
|
Στάλθηκε: Παρασκευή 6 Φεβ 2009, 00:42 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Η αλήθεια είναι ότι την δούλεψα μόνο την Πρωτοχρονιά για ένα party και από τότε την έχω στο κουτί της και κάθεται.. Οποτε δεν νομίζω ότι έχω παρατηρήσει πολλά..
Αυτά που με προβλημάτισαν ήταν:
Οσο αφορά τα πρίμα και την ποιότητα, όταν πάνω από το mixer χαμήλωνες πρίμα, τότε κόβονταν πολύ απότομα (σε σημείο που ήταν παραπάνω από κατανοητό από το κόσμο) ενώ όταν πρόσθετες η κλιμάκωση ήταν πιο ..φυσιολογική..
Με λάπτοπ και χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, έβγαζε πρόβλημα όταν έχεις πολλά βατ στον ενισχυτή (ήτοι αν το έχεις πολύ δυνατά) σαν να μην γειώνεται σωστά.. Αν έβγαζα όμως την τροφοδοσία του λαπτοπ πχ και το άφηνα στην μπαταρία ήταν τέλεια.. (απλά δεν παίζει σαν σενάριο για 2-3-4 ώρες set)..
Νομίζω για τα λεφτά της είναι μια χαρά.. Μόλις βρω χρόνο να στήσω και το home pc που κάθεται (και κλαίει) νομίζω θα αξιοποιηθεί περισσότερο και θα έχω πολύ καλύτερη εικόνα..
Πάντως για χαμηλές εντάσεις και οικιακή χρήση δεν νομίζω ότι δείχνει να έχει πρόβλημα.. Αυτά φαίνονται όταν την παίζεις δυνατά! |
|
Επιστροφή |
|
|
Dimitris_P Συντονιστής
Mέλος από: Nov 22, 2003 Μηνύματα: 1446 Πόλη/Χώρα: Αθήνα/Νότια Προάστια
|
Στάλθηκε: Παρασκευή 6 Φεβ 2009, 08:05 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
LavantiS έγραψε: | Η αλήθεια είναι ότι την δούλεψα μόνο την Πρωτοχρονιά για ένα party και από τότε την έχω στο κουτί της και κάθεται.. Οποτε δεν νομίζω ότι έχω παρατηρήσει πολλά..
Αυτά που με προβλημάτισαν ήταν:
Οσο αφορά τα πρίμα και την ποιότητα, όταν πάνω από το mixer χαμήλωνες πρίμα, τότε κόβονταν πολύ απότομα (σε σημείο που ήταν παραπάνω από κατανοητό από το κόσμο) ενώ όταν πρόσθετες η κλιμάκωση ήταν πιο ..φυσιολογική..
Με λάπτοπ και χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, έβγαζε πρόβλημα όταν έχεις πολλά βατ στον ενισχυτή (ήτοι αν το έχεις πολύ δυνατά) σαν να μην γειώνεται σωστά.. Αν έβγαζα όμως την τροφοδοσία του λαπτοπ πχ και το άφηνα στην μπαταρία ήταν τέλεια.. (απλά δεν παίζει σαν σενάριο για 2-3-4 ώρες set)..
Νομίζω για τα λεφτά της είναι μια χαρά.. Μόλις βρω χρόνο να στήσω και το home pc που κάθεται (και κλαίει) νομίζω θα αξιοποιηθεί περισσότερο και θα έχω πολύ καλύτερη εικόνα..
Πάντως για χαμηλές εντάσεις και οικιακή χρήση δεν νομίζω ότι δείχνει να έχει πρόβλημα.. Αυτά φαίνονται όταν την παίζεις δυνατά! |
αισχρέ _________________ τέως dmitspan
- διαβάζουμε τους κανόνες για την καλύτερη χρήση των forums |
|
Επιστροφή |
|
|
italopower Νεούδι
Mέλος από: Jul 04, 2005 Μηνύματα: 19
|
Στάλθηκε: Σάββατο 7 Φεβ 2009, 22:28 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|