Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
DJ_835 Παλιά καραβάνα
Mέλος από: May 03, 2004 Μηνύματα: 138
|
Στάλθηκε: Δευτέρα 30 Μαι 2005, 13:57 GMT Τίτλος Μηνύματος: Τσιγάρο... Πως το κόβουμε??? |
|
|
Λέγομαι Δημήτρης και είμαι καλά. Η απεξάρτησή μου από την νικοτίνη και την πίσσα προχωράει δύσκολα και ας φαίνεται σαν αιώνας.
Αυτή είναι η εκατοστή πεντηκοστή τρίτη προσπάθεια να κόψω το τσιγάρο. Συνήθως στις προηγούμενες φορές το είχα κόψει από λίγες ώρες μέχρι και 1,5 ολόκληρη ημέρα. Μετά έμπαινε ο διάολος στο κεφάλι και αγόραζα πάλι πακέτο. Μην αναφέρω τώρα τον τρακαστράτο...
Ήδη τώρα συμπληρώνω 24 ώρες χωρίς να καπνίσω ούτε ένα. Βέβαια η μεγάλη πίκρα ήταν πριν από καμία ώρα, γι' αυτό κιόλας γράφω εδώ. Όταν αποφάσισα να πιω έναν καφέ. Ήταν πραγματικά μεγάλο μαρτύριο, το μυαλό τα παίζει. Και δεν χρησιμοποιώ τα υποκατάστατα αυτές τις τσίχλες και αυτοκόλλητα νικοτίνης που κυκλοφορούν στα φαρμακεία. Μπαμ και κάτω, μαχαίρι γι'αυτό τα έχω παίξει χαχαχαχαχαχα
Όσοι λοιπόν είστε καπνιστές ή και δεν είστε, δεν έχει σημασία όλοι έχουν άποψη, για αναφέρετε τρόπους ανώδυνους ώστε να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Έχετε ποτέ προσπαθήσει να το κόψετε? |
|
Επιστροφή |
|
|
NASOS170 Καραβάνα
Mέλος από: Apr 28, 2005 Μηνύματα: 95 Πόλη/Χώρα: a8ina
|
Στάλθηκε: Δευτέρα 30 Μαι 2005, 14:10 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Proswpika den exw kapnisei pote an kai megalosa se oikogenia kapnistwn Poli duskolo to kopsimo tou tsigarou. 8elei poli ipomoni kai epimoni apo oti exw katalabei. An doyleueis omws nyxta file DJ835 ta pragmata diskoleyoun akoma perissotero...Alla eimai sigoyros pos 8a to palepseis to pragma!
Kserw periptoseis pou dokimasan velonismo (xoris apotelesmaa vevaios) akoma kai skoulariki pou sou bgazei apo to milalo to tsigaro....koufo alla kikloforouse stin agora prin liga xronia. Ta tsirota nikotinis kai oi tsixles pou kikloforoun pragmatika den kserw an kanoun douleia. Alla mia idea einai ola file mou (exeis skeftei na ipnotistis? mporei na to kseperaseis pio anodina... )
perimeno nea gia tin proodo. _________________ | www.freefm.gr |
με την καλη εννοια παντα... |
|
Επιστροφή |
|
|
neokles Πάλιουρας
Mέλος από: Jun 16, 2004 Μηνύματα: 373 Πόλη/Χώρα: Athens/Greece
|
Στάλθηκε: Δευτέρα 30 Μαι 2005, 15:24 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
ΚΡΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΙΣ ΜΗΤΣΟ ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΙΣ!!
ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΡΑΦΕ ΕΝΑ POST
ΟΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ. |
|
Επιστροφή |
|
|
|
|
Stefania Ελιωσα στα posts
Mέλος από: Feb 19, 2004 Μηνύματα: 630
|
Στάλθηκε: Τρίτη 31 Μαι 2005, 19:41 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Τσιγάρο... η πιο κοντινή μας επαφή με τη φωτιά!!
Δύσκολο, δύσκολο να το κόψεις το μαμημένο!!
Τι έγινε τελικά? Δεν πιστεύω να λύγισες!!!!!!!
Αφού είσαι ένα 24ωρο "καθαρός", οδεύεις σταθερά προς την επιτυχία!
Άντεξες μια μέρα. Που η πρώτη είναι και η πιο δύσκολη... !
Μην υποπέσεις τώρα με τίποτα!
Πάρτο εγωιστικά και προσωπικά το θέμα.
Το κλειδί όλων είναι ο χρόνος σε συνδυασμό με την υπομονή.
Κάθε μέρα που περνάει χωρίς τσιγάρο είναι ένα επίτευγμα.
Ένα βήμα πιο κοντά στο αποτέλεσμα.
Βάλε πείσμα και υπομονή...
Και αν τα πολλαπλασιάσεις με το χρόνο (Χ 30 μέρες ας πούμε) έχοντας υπόψη ότι κάθε μέρα θα το σκέφτεσαι όλο και λιγότερο, άρα θα είναι όλο και πιο εύκολο για σένα να το κόψεις,
Θα είσαι αρχηγόπουλο...
θα είσαι ατσίγαρος 1 μήνα!
Επίσης θα λες από μέσα σου:
"Έβαλα ένα στόχο και θα τον κερδίσω.
Εδώ άλλες γεννάνε παιδιά και αντέχουν φριχτούς πόνους για ώρες...
Άλλοι δεν χωράνε να περάσουν το κατώφλι της πόρτας τους από τα κέρατα που τους φοράνε οι γυναίκες τους με φίλους - στην καλύτερη περίπτωση - γιατί υπάρχει και η χειρότερη... να σε κερατώνει με αδερφό, μπατζανάκη κλπ... και παρόλα αυτά το αντέχουν!
Άλλοι έχουν να κάνουν σεξ (έχουν ξεχάσει από πότε) και αντέχουν.
Άλλοι δεν έχουν άνθρωπο να μιλήσουν, να πουν μια κουβέντα και αντέχουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε ή είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και όμως! Αντέχουν.
Δεν θα αντέξω εγώ να νικήσω τον πόθο μου για ένα παλιοτσιγάρο??"
Στην ανάγκη κόψε για ένα διάστημα όλα αυτά με τα οποία το έχεις συνδυάσει.
Αλκοόλ, καφέδες, κλπ.
Μην συναναστρέφεσαι με καπνιστές γιατί είναι δέλεαρ και γενικώς μπες για λίγο σε καραντίνα!!
Αν και τώρα που το σκέφτομαι αυτό το τελευταίο μπορεί να είναι άστοχο.
Ο πατέρας μου που ήταν φανατικός καπνιστής, κατάφερε και το έκοψε, ύστερα από διαταγή του γιατρού του και μετά από ένα μπαλονάκι στην καρδούλα του, ΜΑΧΑΙΡΙ.
Και σκέψου ότι διατηρεί χαρτοπαιχτική λέσχη = τασάκια τίγκα στα τσιγάρα, νέφος από νικοτίνη, άγχος, νεύρα κλπ... αλλά αυτός βράχος!
Πάνε 2 χρόνια τώρα που δεν το έχει ξαναβάλει στο στόμα του.
Αν το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση, τίποτα δεν σε σταματάει!
Και μην ξεχνάς ότι μέσα σου έχεις ένα μικρό θεό…
Μόνο εσύ μπορείς να κάνεις τα αδύνατα δυνατά, αρκεί να το θελήσεις.
Εύχομαι καλή δύναμη λοιπόν! |
|
Επιστροφή |
|
|
Denia Radio producer
Mέλος από: Feb 03, 2004 Μηνύματα: 118 Πόλη/Χώρα: Αθήνα
|
Στάλθηκε: Τρίτη 31 Μαι 2005, 23:30 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Σε λίγη ώρα τελειώνει η 31η Μαϊου, η άνοιξη, κλπ...
Ξέρατε όμως ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος;
Ω, ναι...! Μόνο σημαδιακό θα μπορούσε να ήταν αυτό για σένα Δημήτρη (και για όσους κάνουν την ίδια προσπάθεια)!
Οπότε..... Keep on κόβειν!
Συνέχισε άκαπνος!
από την Μαριλού Τζεμπελίκου (ΕΡΤ):
Με μια θλιβερή πρωτιά υποδέχεται και τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η χώρα μας. Πάνω από το 43% των Ελλήνων καπνίζει, με τους άντρες να κρατούν τα σκήπτρα της βλαβερής αυτής συνήθειας (47,4%) και τις γυναίκες να ακολουθούν με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό (39,6%). Τα ποσοστά αυτά δικαιολογούν και το γεγονός ότι η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής λίστας κατανάλωσης τσιγάρων, ενώ ίσως τα πιο ανατριχιαστικά στοιχεία είναι αυτά που αφορούν τους νέους ηλικίας 12 έως 18 ετών. Πρόσφατη μελέτη του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου που έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, σε αγόρια και κορίτσια, έδειξε ότι κατά μέσον όρο, το 33% των εφήβων έχουν δοκιμάσει να καπνίσουν τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 10% των εφήβων δηλώνουν τακτικοί καπνιστές. Εάν τα στοιχεία αυτά αναχθούν στο γενικό πληθυσμό δείχνουν ότι καπνίζουν από 200.000 Ελληνόπουλα.
Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα εκ των οποίων οι 500.000 στην Ευρώπη.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, την Ελληνική Αντικαπνιστική Εταιρεία και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δείχνει ότι τα θύματα του καρκίνου του πνεύμονα στη χώρα μας υπολογίζονται σε 6.000 κάθε χρόνο, ενώ το κάπνισμα ευθύνεται για το ένα τρίτο των συνολικών καρκίνων και για το 7% των ενηλίκων που εμφανίζουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Σύμφωνα με στοιχεία και τις εκτιμήσεις των ειδικών, ένας στους τέσσερις νέους που κάθε χρόνο αρχίζουν να καπνίζουν, θα πεθάνει τελικά από νόσο που σχετίζεται με κάπνισμα.
Όλο το άρθρο |
|
Επιστροφή |
|
|
DJ_835 Παλιά καραβάνα
|
Στάλθηκε: Τετάρτη 1 Ιουν 2005, 09:44 GMT Τίτλος Μηνύματος: Reply |
|
|
Λοιπόν, σε λίγες ώρες κλείνω και 3 εικοσιτετράωρο. Από την Κυριακή το μεσημέρι έχω να καπνίσω.
Πάντως είναι ΠΟΛΥ δύσκολο, συνέχεια το έχεις μέσα στο μυαλό σου. Από το πρωί που σηκώνεσαι μέχρι το βράδυ που κοιμάσαι. Αν έχεις και άγχος με την δουλειά ή κάποιο άλλο πρόβλημα δυσκολεύει το θέμα ακόμα περισσότερο. Θέλει τεράστια εσωτερική δύναμη και να λές συνέχεια όχι. Πόσες φορές έχω σκεφτεί να πάω στο περίπτερο να πάρω ένα πακέτο και να το τελειώσω όλο... με μια τζούρα !!!!! χαχαχαχαχα
Άντε να δούμε... έχει μέλλον ακόμα η υπόθεση. Ακόμα πάντως βαστάω δεν έχω πάει στο περίπτερο. Ούτε έχω παρτίδες με τον ΤΡΑΚΑΣΤΡΑΤΟ.
Δημήτρης
Υ.Σ. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την συμμετοχή σε αυτό το topic. Πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε αρκετό κόσμο μέσα από εμπειριές που έχουμε βιώσει ή έχουμε ακούσει και αφορούν αυτή την κακιά συνήθεια.
--- ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ HOTSTATION.GR ---
--- ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ --- |
|
Επιστροφή |
|
|
Dimitris_P Συντονιστής
Mέλος από: Nov 22, 2003 Μηνύματα: 1446 Πόλη/Χώρα: Αθήνα/Νότια Προάστια
|
Στάλθηκε: Τετάρτη 1 Ιουν 2005, 11:32 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
το κακό με μας τους ανθρώπους είναι ότι δεν προσπαθούμε να προλάβουμε μια κατάσταση απ'το να συμβεί, αλλά την επικροτούμε κιόλας. Τι εννοώ: ότι ο άνθρωπος περιμένει να του πει ο γιατρός ή να συμβεί κάτι συνταρακτικό που θα τον κάνει να το κόψει μαχαίρι.
`Ερχεται ένας για παράδειγμα να με ρωτήσει αν έχω τσιγάρο ή φωτιά και απαντάω ότι δεν καπνίζω και μου λέει "καλά κάνεις". Το ξέρω ότι καλά κάνω ρε ηλίθιε, τι μου το λες αφού το ξέρεις κιόλας και συνεχίζεις παραυτά και καπνίζεις; _________________ τέως dmitspan
- διαβάζουμε τους κανόνες για την καλύτερη χρήση των forums |
|
Επιστροφή |
|
|
Mairh Πάλιουρας
Mέλος από: May 09, 2004 Μηνύματα: 201 Πόλη/Χώρα: Planet Earth/Solar System
|
Στάλθηκε: Τετάρτη 1 Ιουν 2005, 23:21 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Άντε ρε συ Δημήτρη και στον μήνα θα κόψουμε τούρτα...κάτι σαν γεννέθλια να πούμε...χιχιχι!
Πάντως είναι "μανίκι" η όλη διαδικασία... καλή συνέχεια και σε καλό θα σου βγεί... όσο αντέξεις τέλος πάντων!
Οι σύμμαχοι του τσιγάρου είναι:
1. πρωινός καφές και γενικότερα ο καφές οποιαδήποτε ώρα
2. άγχος δουλειάς, κοινώς την ώρα που στα πρήζουν κανονικά
3. ένα ποτάκι χαλαρωτικό το βράδυ
4. η χαλάρωση μετά το φαγητό
5. μια στενοχώρια που σε τρώει ψυχολογικά
τι να πω... καλή συνέχεια και εν πάσει περιπτώσει καλό σου κάνει!
Μαίρη _________________ Live Every Thursday at www.radioranbow.gr
by Mary_J at 22:00 till late... join In! |
|
Επιστροφή |
|
|
Dimitris_P Συντονιστής
Mέλος από: Nov 22, 2003 Μηνύματα: 1446 Πόλη/Χώρα: Αθήνα/Νότια Προάστια
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 2 Ιουν 2005, 10:45 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
γιατί ρε συ Μαίρη;
Εμείς δηλαδή πώς επιβιώσαμε 23 χρόνια με ποτά, καφέδες, άγχη, χωρισμούς, εντάσεις χωρίς ούτε μια τζούρα; Μήπως τελικά ο μη καπνιστής έχει καταντήσει ο μαλάκας της υπόθεσης;Ας μην αλλάζουμε τα δεδομένα ως προς αυτά που θα θέλαμε να ισχύουν.. _________________ τέως dmitspan
- διαβάζουμε τους κανόνες για την καλύτερη χρήση των forums |
|
Επιστροφή |
|
|
DJ_835 Παλιά καραβάνα
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 2 Ιουν 2005, 11:49 GMT Τίτλος Μηνύματος: Reply |
|
|
Φίλε Μήτσο
Την σημερινή ημέρα μάγκας της υπόθεσης, είναι αυτός που δεν καπνίζει. Και όχι αυτός που καπνίζει. Και να το θυμάσαι αυτό...
Όσο αφορά την περίπτωσή μου, μετά από 4 ημέρες άνευ νικοτίνης, τελικά έπεσα πάλι στην κακιά συνήθεια !!!!!!!
Η προσπάθεια αυτή έληξε με αποτυχία. Άντε πάλι από την αρχή, πάμε για την επόμενη δυστυχώς. Στον χώρο της εργασίας έκανα την αμαρτία μου. Οπότε τσάμπα και αυτά που λέγαμε μέχρι τώρα.
Πάντως μια συμβουλή. Μια και ήταν από τις μεγαλύτερες προσπάθειες που έκανα σε διάρκεια. Αν προσπαθήσετε να το κόψετε θέλει απομόνωση από τα κοινά και τεράστια προσπάθεια. Εγώ πάντως θα ξαναπροσπαθήσω.
Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι έκανα καλό στην τσέπη μου, από τα 10 πακέτα την εβδομάδα που έπαιρνα , αυτή την εβδομάδα αγόρασα μόνο ένα.
Δημήτρης |
|
Επιστροφή |
|
|
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 2 Ιουν 2005, 13:27 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Mairh έγραψε: | Οι σύμμαχοι του τσιγάρου είναι:
1. πρωινός καφές και γενικότερα ο καφές οποιαδήποτε ώρα
2. άγχος δουλειάς, κοινώς την ώρα που στα πρήζουν κανονικά
3. ένα ποτάκι χαλαρωτικό το βράδυ
4. η χαλάρωση μετά το φαγητό
5. μια στενοχώρια που σε τρώει ψυχολογικά |
Το τσιγαράκι που απολαμβάνεις μετά απο ένα καλό και δυνατό σεξ που το πας??
Μην τα ξεχνάμε αυτά!!
Dj 835 εγώ στο είπα ότι πρέπει να μπεις σε καραντίνα... δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να κόψεις το κάπνισμα, ιδιαίτερα όταν δίπλα σου υπάρχουν πειρασμοί!
Δεν πειράζει, την επόμενη φορά καλύτερα! |
|
Επιστροφή |
|
|
cy_melissa Στα μπετά
Mέλος από: Apr 21, 2005 Μηνύματα: 45 Πόλη/Χώρα: Κύπρος
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 2 Ιουν 2005, 13:50 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Καλα ρε παιδια, να κοψει και το σεξ ο άνθρωπος... και το φαγητο... και τα ποτα... και τον καφε... να σταματήσει και τη δουλειά ...και να είναι και πάντα χαρούμενος...!!!
Ε, δε γινονται ετσι αυτα τα πραγματα... Ξερω πως είναι αφάνταστα δύσκολο να το κόψεις το τσιγάρο... ειδικά γιατί περιεχει και εξαρτησιογόνες ουσίες... αλλά πιστεύω DJ835 πως όλα βασικά εξαρτώνται από την απόφασή σου. Πόσο σοβαρά το παίρνεις το θέμα. Να πιστεύεις δηλαδή πως το να το κόψεις είναι και το καλύτερο πράγμα που θα κάνεις ποτέ για εαυτό σου όσον αφορά την υγεία σου, και σωματική και ψυχική, και να το βάλεις μέσα σου με πείσμα.
Είναι σοβαρό θέμα. Οι προκλήσεις πάντα θα υπάρχουν. Και δε μπορείς να αφαιρε8είς από το περιβάλλον σου, της δουλειάς για παράδειγμα, ή όποιο άλλο.
θα βρείς ξανά τη δύναμη. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η θέληση.
Σου εύχομαι η επόμενη σου προσπάθεια να είναι και η τελευταία και επιτυχημένη. _________________ Χαμογέλα! |
|
Επιστροφή |
|
|
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 2 Ιουν 2005, 14:27 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Γι' αυτό λέμε είναι δύσκολο να το κόψεις... γιατί το έχουμε συνδυάσει με τα πιο απολαυστικά πράγματα σ' αυτή τη ζωή!!
Πως να το κάνουμε, για τους καπνιστές μερικά πράγματα πάνε μαζί!! |
|
Επιστροφή |
|
|
mrLoverman Καραβάνα
Mέλος από: Dec 07, 2004 Μηνύματα: 94
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 2 Ιουν 2005, 16:42 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Προσπάθησε να το κόψεις όταν δεν έχεις άγχος και πίνε ντεκαφεϊνέ(ο ντεκαφεϊνέ δεν ξέρω αν πιάνει)
Αν καπνίζεις δυνατά τσιγάρα κόβεται πιο εύκολα, αλλά μην αρχίσεις τα δυνατά για να το κόψεις
Εγώ δεν καπνίζω, αλλά τα έχω ακούσει αυτά
Ξέρω κι ένα άτομο που δυσκολεύεται 3 χρόνια να κόψει τις τσίχλες νικοτίνης _________________ Όποιος δεν κατάλαβε τι έγραψα μάλλον ξέρει καλά ελληνικά |
|
Επιστροφή |
|
|
Deep_Oblivion Radio producer
Mέλος από: Jun 17, 2004 Μηνύματα: 671 Πόλη/Χώρα: Εδω γυρω...
|
Στάλθηκε: Πέμπτη 2 Ιουν 2005, 17:34 GMT Τίτλος Μηνύματος: |
|
|
Πολυ απλα τα πραγματα.
Ο συναδελφος μου 20 χρονια καπνιστης, μια μερα ερχεται στο studio και μου λεει "Τελος, δεν θα ξανακαπνισω"
Εχουν περασει 13 μηνες απο τοτε. Αρκει να το θελεις και ουτε τσιχλες, ουτε ντεκαφεινε, ουτε τσιροτα, ουτε ψυχολογους. Πρωτα πρεπει να το θελεις και να κυριαρχησεις πανω στον εαυτο σου, να μην δεχτεις οτι κατι αλλο σε εξουσιαζει, παρτο εγωιστικα βρε παιδι μου!!!
Deep_Oblivion _________________ http://xphctoc.blogspot.com
ΖΑΣ Superstars
|
|
Επιστροφή |
|
|
|